Thursday, March 15, 2012

BANJIR 2012

Setelah banjir terakhir melanda pada tahun 2008,kini banjir melanda lagi.Kali ini lebih teruk lagi,langkah pencegahan yg diambil dengan menaikkan lantai setinggi 1 kaki hanyalah sia-sia kerana banjir kali ini naik sehingga ke paras 5 kaki!


paras air yg naik setinggi 5 kaki

permukaan diselimuti lumpur


lihatlah meja kantin yg hanyut


keadaan meja makan guru di kantin

keadaan komputer yg tenggelam dibilik akses

keadaan di surau

keadaan di dalam kelas





Sunday, January 9, 2011

Rancangan Pelajaran Tahunan Tahun 4 Matematik

Setelah 5 tahun menjad guru pada tahun 2011 ni tiba-tiba aku diberikan tugas baru iaitu mengajar Matematik.Bagi aku ini satu cabaran baru dan juga satu masalah baru yang perlu dihadapi.Masalah pertamanya aku tak pernah mengajar mate dan yang keduanya masalah nak mencari Yearly Plan. Banyak kali aku taip mate year 4 yearly plan tapi tak jumpa akhir sekali aku jumpa secara tak sengaja di sini>>http://sktepus.zoom-a.com/yearlyplan.html korang bolehlah download dibawah ni ok.
SELAMAT TAHUN BARU 2011 !!! .bYE..

Mathematic Year 4 Yearly Plan

Sunday, August 1, 2010

Panduan PEKA sains UPSR

Hari ni aku terpaksa siapkan markah PEKA untuk murid UPSR 2010 (tahun ni la he he..)
masalah yang selalu timbul ialah tak tau nak bagi markah macamana aku rasa semua guru terlibat akan hadapi masalah ni. Post kali ni aku nak kongsikan kerja PEKA murid yang dah siap dan boleh dilaksanakan oleh murid2 kat sekolah korang pulak nanti.Boleh download kat bawah ni...

Peka Sains